Карлес Пуйол, Лионел Меси и Хавиер Масчерано преминаха успешно фитнес тестове, които им бяха направени и попаднаха в групата за гостуването на Осасуна от деветия кръг на Примера дивисион.

Меси се контузи по време на мача от испанския шампионат срещу Алмерия на 28 септември. Аржентинецът тренираше на облекчен режим от понеделник, а вече е напълно възстановен.

През миналата седмица Карлес Пуйол се завърна в игра, след като взе участие в контролата срещу Сант Андреу, която бе организирана специално заради него. Пуйол игра през първите 45 минути и показа, че се намира в добро физическо състояние.

На 19 юни Пуйол се подложи на операция за отстраняване на киста в дясното си коляно. 35-годишният защитник изкара последните месеци във възстановяване и не участва в предсезонната подготовка на отбора. Пуйол е свалил четири килограма от теглото си, докато се възстановява от контузията на коляното.

Във въпросната контрола в игра за каталунците се появи възстановеният от контузия Хавиер Масчерано. Аржентинецът игра редом до Пуйол през първото полувреме.

На Барселона му предстоят мачове срещу Осасуна на 19 октомври, срещу Милан на 22-и и срещу Реал Мадрид на 26-и.