Отборът на Гранада е големият губещ в тройната битка за оставане в Ла Лига, след като в последния 38-и кръг завърши 0:0 на свой терен с Еспаньол. По този начин Гранада остава с 38 точки и беше изпреварена от отборите на Кадис и Майорка, които си взеха три точки като гости.

Кадис измъкна с 1:0 успеха над вече изпадналия Алавес, а Майорка прекърши с 2:0 Осасуна в Памплона. По този начин тези двата състава събраха по 39 и изскочиха над чертата.

А Гранада можеше да подпечата оставането си в 72-ата минута, но Хорхе Молина пропусна дузпа. 40-годишният ветеран на вратата на Еспаньол – Диего Лопес спаси удара му. Само 4 минути по-късно феновете на домакините от Гранада получиха още един студен душ – Кадис вкара за 1:0 при визитата си на Алавес чрез Антъни Лосано.

Майорка си реши нещата по-раничко – напред Анхел Родригес откри резултата в 47-ата минута, а Клеман Грение удвои седем минути преди края.

Първите 45 минути едва ли ще оставят спомени за някакъв невероятен футбол. Еспаньол владееше повече топката, но не знаеше какво да прави с нея. И не създаваше никакви опасности. Най-чистото положение се откри пред Ембарба при силен удар, който принуди Максимиано да постави ръка, за да избие.

Същото направи и Гранада, която имаше по-малко владеене, но играеше по-директно. Така се стигна и до дузпата, която обаче Диего Лопес отби.