Атлетик Б – Леванте

1! Домакините задължително ще гонят победа, тъй като все още не са сигурни за оставането си в Примера дивисион. Гостите вече са сигурни, че и догодина ще са в елита на Испания, така че залагайте за твърда 1.

Селта – Хетафе

1! Отборът от Виго воден от Христо Стоичков е на ръба на пропастта и задължително трябва да спечели, за да се надява, че може да оцелее в Примера. Селта записа няколко добри успеха, а гостите са без никаква мотивация в първенството. Домакинската загуба на отбора от мадридското предградие от вече изпадналия Химнастик е доказателство затова, че Шустер залага голяма част от резервите си.

Еспаньол – Ла Коруня

1! Еспаньол показа, че и без мотивация трябва да се играе честно. Спряха Барса по пътя към титлата е сега е време да завършат един сравнително успешен сезон с домакинска загуба срещу разбитата команда на „супердепор”.

Сантандер – Бетис

1X! Сантандер са доста стойностен отбор, който завършва един силен сезон. Отборът изпусна да влезе в зона УЕФА, а също така и местата за Интертото, но въпреки това залагаме на домакинска победа, която най-вероятно ще изпрати Бетис в Сегунда. Може да се подсигурите с X, но да се стигне до победа за гостите е почти невъзможно.

Валенсия – Реал С

1! Валенсия ще трябва да заличи резила от миналия кръг при гостуването с една убедителна домакинска победа над вече изпадналия отбор на Реал С.

Химнастик – Барселона

2! Барса трудно ще сбърка при гостуването на последния Химнастик. Дори може да се заложи на победа със доста голове за каталунците, но какво от това.

Осасуна – Атлетико М

X2! Домакините не играят за нищо, но въпреки това могат да спрат евроамбициите на Мартин Петров и компания, които задължително трябва да гонят победа, ако искат да се класират директно за Купата на УЕФА.

Реал М – Майорка

1! По твърд знак от този може би няма. Дори и 1 на Селта и Хетафе не е толкова сигурна. Ще е голям шок, ако Реал се издъни срещу Майорка.

Рекреативо – Сарагоса

1X! Гостите изпуснаха питомното и сега ще гонят дивото при гостуването на хита на сезона в Примера Рекреативо. Сарагоса трудно ще вземе пълен актив точки в този мач, ако изобщо вземе нещо.

Севиля - Виляреал

1X! Домакините ще се надяват на чудо. Чудо, което да ги направи наистина по исторически начин шампиони. Севиля със почти сигурно ще победи Виляреал, но дали от това ще има смисъл. Гостите също ще се хвърлят здраво, защото имат реален шанс да се класират за Купата на УЕФА. Много трудно обаче ще стигнат до победа.