Въпросителните относно бъдещето на Даниел Алвеш продължават да бъдат факт. Бразилецът е много вероятно да остане в Барселона, въпреки че неговият агент Динора Сантана бе засечена в Париж и веднага се заговори, че тя е била във френската столица, за да води преговори с Пари Сен Жермен.

Договорът на Даниел Алвеш с Барселона изтича на 30-и юни.

Алвеш можеше още от януари да започне да води преговори с други отбори и дори да подпише предварителен договор. Той обаче е категоричен, че иска да остане на „Камп Ноу“ и ще вземе решение относно своето бъдеще едва, след като чуе последната оферта на ръководството на Барселона към него.

Алвеш няма алтернатива в Барселона, а неговите заместници Дъглас Перейра и Мартин Монтоя се затрудняват в натоварен цикъл от мачове.

Важно е да се отбележи и това, че каталунците нямат право да регистрират нови футболисти това лято, което ще насочи усилията на старши треньора Луис Енрике към преподписване на договорите на основните му футболисти.

Единствената въпросителна е продължителността на новия договор на Алвеш.

Докато 32-годишният бразилец иска да подпише за 2 години с още една като опция, то Барселона предпочита той да остане още 12 месеца.