Отборът на Валенсия си наложи с 2:0 при гостуването си на Севиля от 28-ия кръг на Ла Лига. С основен принос и за двете попадения в полза на „прилепите“ бяха Кодогбия и Родриго, като последният бе точен и в двете ситуации.

Така Валенсия прекъсна серията от два поредни успеха на Севиля и записа втора поредна победа. С добавените три точки „прилепите“ събраха 53 на четвъртото място. Севилци са позиция назад с 45.

Срещата започна сравнително спокойно, а от 24-ата до 25-ата минута двата състава си размениха по една бърза атака, като в едната ситуация падна и гол.

Севиля зададе тон. Луис Муриел овладя хубаво подаване и опита да нанесе удар от близо, но защитник го блокира. Минута по-късно „прилепите“ откриха резултата. Кондогбия пусна впечатляващ диагонален пас малко след средата на терена надясно, където Родриго пое майсторски, нахлу в наказателното поле и преодоля вратаря Серхио Рико за 1:0.

Домакините имаха златен шанс да изравнят в 42-ата минута. Луис Муриел стреля опасно от пеналта, но напречната греда спаси гостите.

Малко след подновяването на играта отново Родриго се оказа в центъра на интересна атака. От границата на наказателното поле той шутира мощно, но Рико показа класа и спаси.

В 69-ата минута Валенсия увеличи аванса си. Отново комбинация между Кондогбия и Родриго проработи и завърши с попадение. Кондогбия изведе авторът на първото попадение, който не се бави много и мушна топката в мрежата на севилци за 2:0.