Валенсия победи Севиля с 3:1 в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. „Прилепите“ се оказаха твърде хапливи за андалусийците и стигнаха до трите точки, с които изпревариха съперника си в класирането.

В 17-ата минута Диего Фигуейрас извърши нарушение в наказателното поле, а Даниел Парехо бе точен от бялата точка за 1:0.

В 32-ата минута авансът на „прилепите“ бе удвоен. Енцо Перес асистира майсторски към Даниел Парехо, който с удар в десния ъгъл реализира втория си гол в мача.

4 минути по-късно Карлос Бака върна един гол след точно изпълнена дузпа за нарушение на Даниел Парехо.

След още 4 минути Бака имаше страхотен шанс и да изравни, след като Севиля получи нова дузпа от съдията Сантяго Хайме Латре за фаул на Жоао Кансело. Този път обаче изстрелът на Бака бе спасен от Диего Алвеш.

В 56-ата минута Хави Фуего показа страхотно хладнокръвие в наказателното поле и с прецизен удар в левия ъгъл реализира за 3:1.

В следващите минути Родриго и Андре Гомес пропуснаха съвсем да убият интригата в двубоя. Севиля обаче така и не успя да превземе вратата на Алвеш отново и така „прилепите“ се поздравиха с 3 точки.

По този начин Валенсия се изкачи на четвърто място в класирането, изпреварвайки именно Севиля, който е пети с 39.