Историята на испанския национал Санти Касорла може да влезе в книгите за вдъхновяващата сила на човешкия дух. И най-хубавото е, че приказката за него със завръщането му на терена продължава. Защото ветеранът подписа нов договор с Виляреал. 

Атакуващият полузащитник получи тежка травма през октомври 2016 г. срещу Лудогорец в Шампионската лига, докато носеше екипа на Арсенал. Тя го извади от терените за почти две години, като по едно време лекарите не даваха надежди дори, че ще може да ходи нормално, а се колебаеха и дали да не му ампутират крака. 

Но след 11 операции, хиляди часове рехабилитация и много упоритост, той се върна на терена през миналия сезон и направи фурор с "жълтата подводница". Изигра 41 мача във всички турнири, в които наниза 7 гола и направи 11 асистенции. 

И въпреки че в края на 2019 г. ще навърши 35 години, Касорла получи възможността да изиграе поне още един сезон с жълтия екип. А в договора му има опция и за удължаването му и с още. И заради изявите си заслужи обратно място в националния отбор на Испания. И това, ако не е щастлива приказка...