Президентът на Севиля Хосе Мария дел Нидо заплаши, че отборът му няма да излезе да доиграе мача си от турнира за Купата на Испания срещу градския враг Бетис, ако федерацията не изпълни три негови искания.

Двубоят между Бетис и Севиля бе прекратен, след като треньорът на символичните гости Хуанде Рамос бе ударен с бутилка в главата и припадна. Футболната централа в Испания наказа „зелено-белите” с три мача лишаване от домакинство и доиграване на оставащите 33 минути от срещата, в която Севиля водеше с 1:0. Това трябва да се случи на 20 март.

Дел Нидо поиска доиграването да стане в ранните часове на деня, а не вечерта; всички разходи на Севиля да бъдат поети; и федерацията да размести програмата в първенството, за да могат футболистите на Рамос да си починат и да могат да наваксат изоставането от Барселона следващата седмица.

Президентът на Севиля иска още всички национали от състава да бъдат освободени и да са на разположение на Хуанде Рамос.

„Ако федерацията не приеме тези наши условия, ние ще направим всичко по силите си да не играем този мач,” обяви Дел Нидо след поражението на неговия тим от Химнастик с 0:1 през уикенда.