Президентът на испанския футболен клуб Севиля Хосе Мария дел Нидо бе осъден на седем години затвор за присвояване на публични средства в испанския град Марбея. Новината бе оповестена в официалния сайт на футболния клуб.

Първоначално присъдата на Дел Нидо бе за срок от 7 години и половина, но след обжалване на делото от 2011 година и гледането му на втора инстанция, присъдата му бе редуцирана до седем години.

„Върховният съд на Испания наложи наказание лишаване от свобода за срок от седем години на адвоката и президент на Севиля Хосе Мария дел Нидо. Висшият съд намали с половин година наказанието, наложено от съда в Малага, който разглежда случая през 2011 година“, се казва в съобщението, поместено в сайта на Севиля.

Дел Нидо бе адвокат на община Марбея в периода 1999 – 2003 година. Той бе един от обвинените за източване на публични средства.

Присъдата ще доведе до оттеглянето на Хосе Мария дел Нидо от президентския пост в елитния испански клуб. Неговото място ще бъде наследено от вицепрезидента Пепе Кастро.