Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не е доволен от начина на прилагане на ВАР в Испания и смята, че технологията трябва да се усъвършенства.

Системата беше подложена на сериозни критики, след като бяха допуснати редица сериозни грешки по време на срещите от изминалите кръгове в испанския шампионат. Тебас призна, че трябва да бъдат направени подобрения във функционирането й.

"Нужно е да се подобри. Не можем да бягаме от полемиките. Видяхме грандиозни грешки на ВАР и технологията влиза в доста отигравания", заяви шефът на испанското първенство в интервю за TV3.

През януари Тебас заяви, че ВАР е коригирал своите критерии след позвъняване от Флорентино Перес. Днес президентът на Лигата отново коментира това.

"Това, че един толкова голям клуб като Реал Мадрид може да позвъни 20 минути след края на мача, не помага на съдийството. Това поставя още по-голямо напрежение върху реферите. Трябва да се опитаме да държим съдийските екипи далеч от полемиките. Естествено, ако обявим, че сме говорили с президента на Реал Мадрид за ВАР, нещата не стават по-добри", завърши Тебас.