Президентът на Бреша Джино Кориони разкри, че Хосеп Гуардиола го е информирал за решението си да не продължи работа в Барселона, преди да го обяви публично на пресконференция в петък.

Гуардиола се появи пред медиите, за да съобщи, че няма да подпише нов договор с Барселона, след четири успешни години в клуба, който представляваше и като футболист.

Младият треньор все още поддържа близки връзки с Бреша, където игра като състезател, и Кориони обяви, че е бил сред първите научили за решението на Гуардиола.

„Той ми беше казал, че възнамерява да си вземе една година отпуск. Той е много интелигентен, и осъзнава, че след четири години няма повече мотивация,“ заяви босът на Бреша.

„Изглеждаше ми спокоен и нормален. Мисля, че си почине един сезон. Мисля, че има желание да поеме национален отбор,“ разкри още Кориони.

„Тито Виланова? Не съм изненадан от назначението му, търсили са вътрешен човек. Не мисля, че това ще е проблем за Барса, защото с играчите, които имат, няма да са притеснени. Те играха най-хубавия си футбол под ръководството на Гуардиола,“ добави президентът.

„Поезията и сантиментите са важни, но също така и резултатите,“ завърши многозначително Джино Кориони.