Президентът на Барселона Сандро Росей бе категоричен, че споразумението с Арсенал за закупуването на Сеск Фабрегас е за далеч по-ниска сума, от обявената в медиите. Босът на каталунците подчерта, че отборът няма да плати 40 милиона евро (35 милиона паунда) на „топчиите”. Двата клуба обявиха в неделя, че са се споразумели за преминаването на капитана на Арсенал в Барса. Сандро Росей обаче настоява, че сделката е за едва 29 милиона евро (25,4 милиона паунда).

24-годишният полузащитник ще премине медицински тестове по-късно през деня. Очаква се още днес футболистът да парафира с Барселона и трансферът да бъде обявен за завършен.

„Ние платихме 29 милиона евро за Фабрегас, а не 40. Ние казахме, че не бихме дали повече от 30 милиона евро, така че имаме причина да се радваме”, каза Сандро Росей пред испанско издание.

Президентът на Барселона приветства с добри думи Сеск Фабрегас като сподели: „Сеск е един от нас и съм щастлив, че той си идва у дома.”

На въпрос, дали е възможно той да се появи на терена за Барселона още в сряда, на реванша за Суперкупата на Испания, Росей отговори, че ще остави това решение на старши треньора Хосеп Гуардиола.