Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо съжалява, че през лятото е избрал да се раздели с Диего Коща, който беше продаден на Челси.

През миналия сезон „дюшекчиите“ записаха един от най-добрите сезони в историята си, като взеха титлата в Испания и стигнаха до финала в Шампионската лига. Още тогава треньорът Диего Симеоне прогнозира, че ще загуби част от ключовите си футболисти, а първи в този списък беше бразилският голмайстор. Другата основна фигура, която си тръгна от „Висенте Калдерон“, беше вратарят Тибо Куртоа, който в три поредни сезона беше преотстъпван от „сините“.

И докато раздялата с белгиеца беше очаквана, то очевидно Сересо трудно преглъща тази с Коща. „Той е един от най-добрите нападатели в света. Неговото отпътуване дойде прекалено скоро, защото просто бяхме в слаба позиция и нямаше как да откажем“, каза босът на мадридчани.

„Ако трябваше да решаваме сега, нямаше да го пуснем. Икономическата обстановка не беше добра за нас и взехме половината от това, което искахме. Можехме да получи повече пари за него“, допълни Сересо.