Удължилият договора си с Барселона до 2014 година Андрес Иниеста е убеден, че 2008 година ще бъде годината на каталунците и те може да си върнат титлата в Примера дивисион, въпреки преднината от седем точки, която Реал си осигури след победата в Ел Класико.

„Това е значима дистанция, но не и непреодолима” – заяви Иниеста – „Сега ние трябва да завършим тази година. Това беше година, в която не постигнахме нищо и сега искаме да направим феновете ни щастливи, печелейки титли.”

„В момента може да изглежда трудно за хората, да вярват в нас, но когато нещата се влошават, всички ние трябва да сме заедно и да сме по-убедени.

„Сигурен съм, че 2008-а ще бъде нашата година, ще бъде сигурна и щастлива. Разбира се, че сме засегната, защото нашата цел беше да сме на точка след Реал, но така се случи и сега трябва да гледаме напред.”

„Да спечелим първенството? Разбира се, че още е възможно. Това са седем точки разлика, но има още много време, не можем обаче да изпускаме шансовете, които ще ни се открият”, каза още Андрес Иниеста.