Испанската футболна федерация прекрати разследването на новака в Ла Лига Еркулес, който бе заподозрян в уреждане на мачове.

Това се случи, след като съдът отсъди, че федерацията няма право на достъп до доказателствата, за които се смяташе, че доказват вината на испанския тим. Записани разговори, събрани от съдия като част от разследването на футболния клуб, бяха сериозно коментирани от медиите в Аликанте, като се предполагаше, че те доказват вината на клуба в уреждането на мачове. Еркулес отрекоха да са нарушили закона.

"Съдът отсъди, че разговорите, които са на база обвинения, не могат да бъдат използвани", сподели в официално изявление на сайта си испанската футболна федерация. Според съдиите, публикуването на съдържанието на разговорите ще наруши личните и индивидуални права на тези, които са замесени в тях. Без никакви други доказателства, федерацията реши " да не започва дисциплинарно разследване". По-рано този месец, Еркулес съобщи в официално изявление, че вратарят на Кордоба не е получавал пари, за да промени хода на майската среща между двата тима, завършила 4:0 в полза Еркулес.