Срещата Райо Валекано - Албасете от 20-ия кръг във Втора лига на Испания бе прекратена заради нацистки обиди на феновете към Роман Зозуля от състава на гостите.
 
Стотици фенове започнаха да скандират, че Зозуля е нацист още през първото полувреме. Говорителят на стадиона предупреди публиката, че ако скандиранията продължат, играта ще бъде спряна. Те не се съобразиха и гостите от Албасете отказаха да излязат за второто полувреме в подкрепа на своя съотборник.
 
Дикторът на стадиона няколко пъти помоли феновете да прекратят обидите, но това не се случи и след 40 минути съдията обяви, че прекратява срещата. 
 
За първи път в Испания се случва подобно нещо. Всъщност нито един мач в страната не е бил преустановяван до този момент за нацистки скандирания или банери, дори за обида на играч.
 
Историята на Зозуля с Райо Валекано датира от януари 2017 година, когато той бе преотстъпен в отбора от Реал Бетис. Феновете обаче обвиниха украинеца в нацистка принадлежност и блокираха трансфера. Привържениците на  Райо Валекано са известни с крайнолевите си политически възгледи, а Зозуля е обвиняван, че поддържа крайнодесни виждания. Беше публикуваха дори негова снимка с военна униформа и автомат. 
 
Очаква се Райо Валекано да получи много сериозно наказание след безпрецедентния скандал в испанския футбол.
 
Президентът на  Райо Валекано Раул Мартин Преса излезе с официално изявление за скандала.
 
"Това е много тъжна вечер за нашия клуб и за футбола. Искам категорично да осъдя обидите, които отправиха някои от нашите фенове. Футболът трябва да обединява, а не да разединява", написа босът на испанския клуб.