Реал Мадрид представи поредните си нови попълнения. Дълго чаканите Ариен Робен и Габриел Хайнце подписаха договорите си след като минаха всички медицински изследвания.

И двамата футболисти заявиха, че са много доволни от възможността да сменят Премиършип с Примера дивисион и да играят във велик клуб като Реал Мадрид.

Договорът на Робен е за 5 години като той ще получи 30 милиона евро за този период. Хайнце пък ще увеличи банковата си сметка с 12 милиона за 4 сезона. Той предпочете да премине при „белия балет” пред възможността да играе в Ливърпул.

Хайнце заяви, че е доволен от трансфера, защото „всеки футболист иска да играе за Реал Мадрид, един от най-великите клубове в света”. Аржентинецът, който следва стъпките на Дейвид Бекъм и Рууд ван Нистелрой с трансфер в Реал от Манчестър Юнайтед, трябва да запълни дупката, оставена в отбраната на мадричани след напускането на Роберто Карлуш, който премина в турския Фенербахче.

Холандското крило Робен пък се очаква да е неизменен титуляр в лявата зона на полузащитата на шампиона на Испания.

„Беше невероятно чувство да стъпя на стадиона”, заяви 23-годишният футболист пред хилядите фенове, които го аплодираха. „Много се развълнувах вчера, когато разбрах, че окончателно преминавам в Реал. Наслаждавам се на всяка минута тук”.

Бившият вече играч на Челси призна, че е имал тежки моменти в последните месеци след като слуховете за бъдещето му не спираха. Робен изкара 3 сезона в Лондон и спечели две титли в Премиършип под ръководството на Жозе Моуриньо, но пожела да напусне тима след като през миналия сезон не участва във всички мачове на „сините”.