Президентът на Реал Мадрид Рамон Калдерон разкри в интервю пред вестник „АС”, че до дни ще бъдат представени двама или трима нови футболисти. През испанско радио босът пък призна, че шампионите се интересуват сериозно от възможността да привлекат Андрес Иниеста от Барселона.

Калдерон заяви: „Шустер ще остане много доволен от последните щрихи, които ще добавим към състава. Оставил съм всичко в ръцете на Миятович и Хосе Анхел Санчес и мога да потвърдя, че всичко е под контрол.”

Относно провалените трансфери на Робен и Дренте, президентът коментира: „Бъдете спокойни. Ще представим двама или трима играчи в следващите няколко дни. Робен иска да дойде в Мадрид и всичко сочи, че желанието му ще се сбъдне. Той е страхотен футболист, и когато пристигне тук, скептиците ще си вземат думите обратно. Феновете ще са щастливи, щом приключим селекцията.”

Калдерон бе категоричен, че няма да издаде нито едно име, преди договорите да са финализирани. „Уважавам работата на журналистите, но няколко трансфера вече се провалиха, тъй като се раздуха преди да се готови. Тъй като се пишеше много, играчите вдигнаха акциите си, и с това и пазарната си цена. Това прави операциите много скъпи за нас.”

Кака засега остава в Милан, това отговори Рамон Калдерон относно бразилската звезда. „Той знае, че сме по петите му вече две години. Ние вярваме, че някой ден ще дойде при нас, но засега Милан не го продават, затова няма какво повече да кажа по въпроса.”