Барселона се издъни в гостуването си на предпоследния в Примера дивисион тим на Валядолид и успя да стигне само до 1:1. След този хикс тимът на Франк Рийкард вече изостава на 4 точки от водача в класирането Реал Мадрид.

Домакините поведоха в резултата на стадион „Хосе Зорила” още в 15-та минута. Хосеба Йоренте бе най-съобразителен при една атака за „лилаво-белите” и наказа Виктор Валдес. В отсъствието на контузения Тиери Анри пък атаката на „каталунците” се водеше от младата надежда на Барса Боян Къркич.

В края на първото полувреме гостите все пак успяха да стигнат до изравнителен гол. Въпреки многото критики, които понесе напоследък бразилският магьосник Роналдиньо демонстрира класата си, вкарвайки в 42-та минута – 1:1.

Второто полувреме не донесе толкова емоции за зрителите. Къркич, бе близо до гола в 55-та и 57-та минути, но и в двете ситуации стражът на домакините Алберто се справи блестящо. В самия край на мача пък вратарят на Барселона Виктор Валдес показа блестящи умения, спасявайки удари на Сесма и Огбече.

В другия мач от този 10-ти кръг на Примера Еспаньол и Мурсия извъртяха безлично 0:0 на стадион „Монжуик” в Барселона.

Начело в класирането е Реал Мадрид с 25 точки, пред Барселона и Виляреал с по 21. В дъното на таблицата са Хетафе с 8, Валядолид със 7 и Леванте с едва 1 спечелена точка.