Спортният административен съд ще разгледа днес жалбата на Реал Мадрид относно отстраняването на отбора от турнира за Купата на Краля. Съдът трябваше да проведе заседанието си на 11 декември, но го отложи заради липса на достатъчно документация.

В Реал Мадрид не възлагат големи надежди за днешното решение на Спортния адинистративен съд, който до голяма степен се ръководи от решенията на Кралската испанска футболна федерация, която посредством Дисциплинарната комисия вече обяви своето решение по казуса.

Реал Мадрид бе изхвърлен от надпреварата по служебен път, след като Денис Черишев игра в първия 1/16-финален мач срещу Кадис, въпреки че беше наказан. Това недоглеждане коства директното изхвърляне на тима на Рафаел Бенитес от турнира за Купата на Краля.

Иначе грандът победи с 3:1 като гост в първия мач и на практика си изкова класирането напред, но аматьорският гаф попречи за това. Интересното е, че наказаният Черишев дори откри резултата с гола си в 3-та минута, но беше сменен няколко секунди след началото на втората част, когато се и разбра за недоразумението около пускането му на терена. 

Ръководството на Реал Мадрид е решено да обжалва пред още една последна инстанция - обикновения съд в Испания, който разисква всякакви казуси.