Гранада и Селта не се победиха завършвайки 0:0. В действията на двата отбора имаше много предпазливост и съперниците не искаха да загубят. Това доведе и до логичното нулево равенство.

Домакините искаха да представят достойно пред собствена публика и играха с мисъл за предстоящият реванш за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао на 5 март, четвъртък (б.а. 0:1 за баските в първата среща).

В края на първата част се откри отлична възможност за Гранада. Вадило намери Солдадо в наказателното поле, но ударът на нападателя бе спрян от Уго Мало.

Домакините играха много подредено и не допускаха опасности пред вратата на Руи Силва. Нападателят на Селта Яго Аспас имаше една добра възможност за гол, но не успя да отбележи. Систо и Рафиня също се опитаха да преодолеят отбраната на Гранада, но без успех, докато Смолов остана напълно изолиран от играта.

В края на двубоя пред Фолкиер се откри нова отлична възможност, но ударът му срещна на два пъти гредата и топката излезе извън очертанията на вратата.

Невероятният сезон за Гранада продължава и новакът в Ла Лига се намира на 9-ата позиция с актив от 37 точки, докато Селта е точно над опасната зона с 25 пункта.