В Барселона са били заринати от факсове и телефонни обаждания от различни агенти, които да предлагат свои клиенти за заместници на контузения вратар на Алберт Жоркера. Цифрата на предложените футболисти е надвишила 20.

Каталунският гранд заяви, че търси вратар, който да бъде резерва на Виктор Валдес до края на сезона, но за сега все още не са намерили подходящ.

Чики Бегиристайн, заедно с Франк Рийкард и треньорът на вратарите Хуан Карлос Унсуе са се заели със задачата да намерят нужният вратар.

Жоркера получи тежката контузия по време на коледните празници, когато игра в приятелска среща за националния отбор на Каталуния. По този начин Барса остана само с младока Ойер Оласабал, който да стои на резервната скамейка.

Въпреки че Бегиристайн бе заявил, че иска опитен, испаноговорящ вратар, са дошли оферти от целия свят, сред които най-известното име е било това на стража на Арсенал Йенс Леман.

Списъкът обаче е сведен до 2,3 имена, измежду които ще бъде избран заместникът на Жоркера. В него влизат Пабло Кавайеро и Сандер Вестелвелд, които са свободни агенти.