Шампионската лига винаги е била сред любимите надпревари на нападателя на Реал Мадрид – Кристиано Роналдо. Португалецът никога не е крил амбициите си и стремежа си за победа в турнира на богатите, а спечелване на трофея от най-авторитетния европейски футболен клубен турнир за него е било престиж.

„Белите“ започват тази вечер участието си в Шампионската лига. Тимът на Зинедин Зидан се намира в Група F, а на старта на участието си ще премерят сили със Спортинг Лисабон. С това пред португалеца на дневен ред излизат различните цели, към които ще се стреми.

А някои от постиженията, които ще гони Роналдо бяха обобщени в няколко точки от As.

1. Стремеж да стигне до гол номер 100 в Шампионската лига

Кристиано Роналдо оглавява листата като водещ голмайстор в турнира на богатите. Португалецът има 93 попадения зад гърба си, което означава, че му остават още 7 до заветната бройка. Същевременно основният конкурент на Роналдо – нападателят на Барселона Лионел Меси е вдигал победоносно ръце в мачовете от състезанието на богатите 86 пъти.

2. Да бъде топреализатор на турнира за шести път

От сезон 2012/13 Роналдо е водещ голмайстор в изданията на Шампионската лига. Само през сезон 2014/15 Роналдо си раздели лидерството с Меси и колегата му Неймар. Всеки от тях бе отбелязал по 10 гола.

3. Да подобри собственото си постижение от 17 попадения за сезон в турнира на богатите

Името на Роналдо фигурира като това на футболиста отбелязал най-много голове в рамките на едно издание на Шампионската лига. Точно 17 гола – това е постижението на „кралската седмица“ през кампания 2013/14, когато „белите“ спечелиха Десетата. Сега, Роналдо ще се стреми да подобри постижението.

4. Да отбележи 5 гола в един мач

През миналата кампания Роналдо отбеляза 4 гола срещу Малмьо в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Звездата на Кралския клуб продължава да поддържа амбицията си все така силна и съвсем резонно подобен успех ще бъде търсен от него, още повече при все, че това постижение не е непонятно на Лионел Меси и Луис Адриано.

5. Хеттрик-битка: Меси VS Роналдо

До вечерта на 13 септември 2016 година Меси и Роналдо бяха играчите, които най-много пъти бяха бележили хеттрик в мач от Шампионската лига – по пет. Статистиката обаче вече е различна. След победата на Барселона над Селтик в двубоя от груповата фаза на турнира на богатите петкратният носител на Златната топка излезе начело в подреждането. Меси отбеляза три гола за гръмкия успех със 7:0. А това задава тон за интересна гонитба, в която без съмнения европейският шампион с Португалия ще се раздаде.