Бенфика посреща Еспаньол в Лисабон в четвъртфинален мач реванш от турнира за Купата на УЕФА. В първия двубой в Барселона Еспаньол поведе с 3:0 за час игра, но допусна два гола за две минути и се стигна до крайното 3:2.

За португалците след наказание се завръща халфът Константинос Кацуранис. Голяма е вероятността на терена на „Луш” да стъпи Мануел Руй Коща, който пропусна последните два месеца. Защитникът Луизао няма да играе, заради контузия в коляното. С проблеми са Петит и Фабрицио Миколи, но те ще бъдат готови за игра.

Двукратният еврошампион Бенфика няма победа в последните си 9 мача срещу испански отбор. Треньорът на лисабонците Фернандо Сантош заяви, че играчите му мислят единствено за двубоя довечера:

„Футболистите не трябва да мислят за умората. Няма смисъл да се тревожиш за отминали мачове. Ние трябва да сме напълно концентрирани и съм сигурен, че публиката ще напомни на играчите за техния дълг.”

Единственият отсъстващ за Еспаньол е капитанът Раул Тамудо. Неговата липса едва ли притеснява наставника Ернесто Валверде, тъй като той разполага с голмайстора в турнира към момента Валтер Пандиани. Пушката е вкарал цели 10 гола по европейските терени през сезона.

Еспаньол, който е достигал до финала за Купата на УЕФА през 1988 година, има преднина от първия мач, но треньорът Валверде заяви, че каталунците, няма да играят в защита и да пазят аванса си:

„Ако играем за нулево равенство, ние ще се провалим. Играчи като Петит, Шимао и Руй Коща могат да ни поразят от далечно разстояние, така че не трябва да позволяваме на Бенфика да ни натисне. Ние сме силни навън, защото имаме бързи играчи и контраатакуваме със скорост.”


Вероятни състави:

Бенфика: Ким, Нелсон, Андерсон, Давид Луис, Лео, Карагунис (или Руй Коща), Кацуранис, Петит, Шимао, Нуно Гомеш, Дерлей ( или Миколи)

Еспаньол: Горка Ираисос, Сабалета, Торехон, Харке, Чика, Мойсес, Руфете, Де Ла Пеня, Луис Гарсия, Риера, Пандиани.