Реал Мадрид победи Атлетик Билбао с 4:1 като гост на негостоприемния стадион „Сан Мамес” и показа, че амбициите за титла са подплатени и с качество.

„Белият балет” изигра един от най-хубавите си мачове през сезона и заслужено взе три точки от двубоя, с които се приближи отново на две от лидера Барселона и само една от Севиля. До края на първенството остават шест кръга.

Атлетик Билбао от своя страна ще тръпне до последно за мястото си в Примера дивисион, тъй като от зоната на изпадащите го делят само две точки.

Серхио Рамос даде тон за победата на Реал Мадрид още в 13-та минута, когато засече с глава едно перфектно центриране на Дейвид Бекъм от над 35 метра. С попадението си защитникът се нареди на трето място по резултатност в тима от столицата, точно зад Ван Нистелрой и Раул.

Ван Нистелрой съкщо показа много добра форма, като реализира нови два гола на сметката си, с което даде и заявка за голмайсторския приз „Пичичи” в Испания. Холандецът има 18 попадения до този момент.

Ван Нистелрой вкара по един гол и в двете полувремена. В 34-та минута той получи хубав пас от Сисиньо и отново с глава огорчи Арансубия. Пет минути след почивката отново холандският нападател шутира и след рикошет топката се оплете в мрежата на домакините.

В 80-та минута Йоренте успя да върне едно попадение, като заби топката с глава във вратата на Касияс, но веднага след това Гути върна аванса на Реал от три гола. По-малко от десет минути, след като замени Робиньо на терена, Хосе Мария Гутиерес прехвърли стража на Атлетик Билбао, и елегантно оформи крайното 4:1 в полза на „кралския клуб”.

До края на първенството в Испания Реал има домакинства на Севиля, Еспаньол, Депортиво и Майорка, а гостува на Рекреативо и Сарагоса.