Испанският телевизионен оператор Gol ще покаже мача между Реал Сосиедад и Бетис на живо в TikTok. Двубоят ще бъде показан във вертикален формат, в размери 9:16 и в 4К.

Gol заяви, че това е първият футболен мач както в Испания, така и в голяма европейска лига, който ще се излъчи по този начин. Над 30 души ще работят върху продукцията от Сан Себастиан, като испанската компания Mediapro ще използва „специално устройство“ за заснемане на 4К кадри.

Сблъсъкът, който е насрочен за 15 април в 22:00 часа българско време, разбира се, ще бъде наличен както обикновено и в телевизионния канал на Gol.

Директорът по дигиталните стратегия на Ла Лига - Алфредо Бермехо, заяви по темата, че това е важна стъпка в стремежа на първенството да изгради нова аудитория.

„Това споразумение с TikTok потвърждава работата, която Ла Лига и MEDIAPRO извършват през последните сезони, за да продължат да създават стойност и да правят иновации в излъчването на мачове“, заяви Бермехо.

В момента Бетис е на петата позиция в испанския елит с 53 точки, докато Сосиедад е позиция по-назад, с две точки по-малко.