Старши треньорът на испанския елитен клуб Мигел Анхел Лотина нареди на играчите си да започнат посещение при психолог от следващата седмица, съобщава вестник „АС”.

Лотина обяви, че всеки от играчите трябва да има едночасов сеанс през новата седмица при Хоакин Досил, специалист по спортна психология.

Вчера играчите тренираха под наблюдението на Досил, а Лотина и неговият помощник представиха психолога преди началото на тренировката.

„Ние можем да си говорим с него за всичко. В момента отборът не е в най-доброто си състояние и ако това ще ни помогне, няма проблеми”, заяви капитанът на отбора Мануел Пабло пред вестника.

Депортиво, който беше шампион на Испания през 2000 година и достигна до полуфинал в Шампионската лига през 2004 година, в момента е на последното 20-о място в Примера дивисион с 3 точки от шест изиграни мача.

Традиционно-футболната новина от клуба е контузията на мексиканския полузащитник Андрес Гуардадо, който има разтежение на мускул на бедрото и ще отсъства от терените между пет и шест седмици. До момента 24-годишният мексиканец е вкарал два от трите гола за отбора през този сезон.