Изключително интересно бе развитието на днешните мачове от 1/4-финалите на турнира за купата на Краля.

И в двата домакините Атлетико Мадрид и Майорка победиха, но въпреки това отпаднаха от турнира, заради по-малко голове на чужд терен.

Атлетико победи Валенсия с 3:2, но в първата среща „прилепите” извоюваха успех с 1:0. Общият резултата е 3:3, но Валенсия има 2 гола на чужд терен, с чиято помощ продължава напред.

В днешния мач автогол на Монтейро и гол на Сехио Агуеро дадоха добра преднина на столичани, преди нов автогол – този път на Сантана от тима на Атлетико и гол на Хуан Мата да направят резултата 2:2. Хуан Еспирин оформи крайното 3:2 в 60-тата минута,н о това не бе достатъчно за домакините.

Подобно развитие претърпя и другия сблъсък – между Майорка и Хетафе. Майорка победи днес с 2:1, но след 1:0 за Хетафе в първия мач, победител от сблъсъка е Хетафе.

Ариел Ибагаса и Хуан Аранго дадоха солидна преднина на домакините. Естебан Гранеро обаче вкара скъпоценния гол в 81-вата минута, който класира Хетафе напред в турнира. Само 8 минути по-късно Гранеро бе изгонен с директен червен картон, но въпркеи това гостите устискаха преднината си.

Утре са другите два четвъртфинала – Атлетик Билбао срещи Сантандер и Барселона срещу Виляреал.