Спортният административен съд потвърди изхвърлянето на Реал Мадрид от турнира за Купата на Краля. Това е втората инстанция, която потвърждава решението на Дисциплинарната комисия.

„Анализирайки всички доказателства, съдът взе решение да отхвърли жалбата на Реал Мадрид“, се казва в становището на Спортният административен съд.

Реал Мадрид бе изхвърлен от надпреварата по служебен път, след като Денис Черишев игра в първия 1/16-финален мач срещу Кадис, въпреки че беше наказан. Това недоглеждане коства директното изхвърляне на тима на Рафаел Бенитес от турнира за Купата на Краля.

Иначе грандът победи с 3:1 като гост в първия мач и на практика си изкова класирането напред, но аматьорският гаф попречи за това. Интересното е, че наказаният Черишев дори откри резултата с гола си в 3-та минута, но беше сменен няколко секунди след началото на втората част, когато се и разбра за недоразумението около пускането му на терена. 

Ръководството на Реал Мадрид е решено да обжалва пред още една последна инстанция - обикновения съд в Испания, който разисква всякакви казуси. Това е последната надежда на „белия балет“.