Севиля изпусна победата над последния в Испания Осасуна в първата минута на продължението на срещата и завърши 1:1 в мача от 17-тия кръг в Примера Дивисион.

Домакините успяха да открият резултата в началото на втората част. В 50-та минута Навас укроти на гърди пас на Ренато, след което от границата на наказателното поле с хубав шут вкара в далечния долен ъгъл за 1:0.

По всичко изглеждаше, че Севиля ще успее да вземе трите точки от двубоя, въпреки че голмайсторът за отбора пропусна няколко възможности да донесе по-убедителна преднина за своя тим.

Това може би се оказа и фатално, тъй като в 91-та минута гостите успяха да стигнат до изравнителното попадение, а в герой за Осасуна се превърна Пандиани, който реализира за 1:1.

Драмата бе пълна, след като в 93-та минута Кануте тресна гредата. След изпълнение на корнер нападателят на Севиля стреля, но със сетни усилия Роберто докосна топката, която удари гредата и в крайна сметка не влезе.

След изпусната победа Севиля остана на 4-то място с актив от 32 точки, колкото има и 3-тият Реал Мадрид. Осасуна пък е на последна позиция с едва 13 точки.