Опашкарят в Примера дивисион Уеска поднесе сериозна изненада, след като успя да обърне тима на Бетис, който се е устремил към участие в Европа. Въпреки че бе считан за абсолютен аутсайдер в днешния двубой, тимът на домакините стигна до победата с 2:1, въпреки че гостите бяха тези, които поведоха в резултата.

Антонио Санабрия откри за гостите в 55-ата минута, след като успя да превърне в гол отсъдената дузпа в полза на Бетис. Вратарят на домакините бе много близо до спасяване на удара, но въпреки че успя да парира до известна степен топката, тя все пак пресече голлинията.

Давид Фереро изравни за Уеска в 72-ата минута, след като реализира красив гол с глава след плонж. Кристиан Ривера вкара така скъпоценния гол за домакините в 79-ата минута, който в крайна сметка им осигури трите точки в мача.

Те обаче не помогнаха на Уеска да изплува от дъното на класирането в Примера дивисион. Отборът остава на последната позиция с актив от 11 точки, като пред него остават Виляреал, Атлетик Билбао и Райо Валекано, като и трите тима имат по 16 пункта.

В същото време Бетис пропусна отлична възможност да съкрати преднината на Реал Мадрид, който в пъривя си мач за годината направи равен 2:2 с Виляреал. „Кралския клуб“ заема петото място с 30 точки, докато Бетис остана шести с четири по-малко. „Зелено-белите“ обаче могат да бъдат изместени от тази позиция, ако преследвачът Хетафе победи лидера Барселона.