Испанският Севиля пропусна златна възможност да си осигури класиране в елиминационната фаза в Лига Европа като първенец в група Н, след като стигна само до 1:1 в домакинството си на Ещорил. Цели 83 минути андалусийци водеха в резултата, но късният гол на португалците остави развръзката около първите две места в групата за последните мачове.

Двубоят на „Санчес Писхуан“ имаше мечтано начало на Севиля, като след няколко нелоши удара към вратата на Вагнер резултатът бе открит. В 7-ата минута Хосе Антонио Рейес пусна страхотно извежадащо подаване към Кевин Гамейро, който нахлу в пеналта отдясна и с мощен шут матира вратаря на гостите.

Натискът на домакините продължи, но мачът странно започна да наподобява този със Слован Либерец в предишния кръг. Севилци пропуснаха няколко изгодни възможности да увеличат аванса си, като най-сериозно бе това на Гамейро в края на първата част, след което отново бяха наказани в края на мача. За разлика от мача срещу чехите този път развръзката бе още по-драматична, като Рубен Фернандеш разстреля Хави Варас в 90-ата минута

Така Севиля записа трето поредно равенство в групата и макар да остава начело с 9 точки една загуба при гостуването на Фрайбург сериозно може да обърка сметките им.

Своят пръст в запазването на интригата имаха германците, който удариха с 2:1 Слован като гост. Матиас Гинтер откри за тях в 23-а минута, а преотстъпеният от Арсенал Франсис Коклен удвои четвърт час преди края. Домакините намалиха в 81-ата минута чрез Рибалка, но това бе всичко, до което се добраха.

В своя последен мач чехите гостуват на Ещорил.

Група Н, класиране:

1. Севиля 9 т.

2. Фрайбург 6 т.

3. Либерец 6 т.

4. Ещорил 3 т.