Порто взе минимален аванс от един гол в първия четвъртфинален мач от Лига Европа. „Драконите“ надделяха с 1:0 при домакинството си на Севиля в първия мач между двата отбора. Португалският отбор завърши срещата и в намален състав.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ПОРТО ВИЖТЕ ТУК!

В първия половин час двубоят бе равностоен, като по-интересните положения бяха пред вратата на Фабиано. Севиля можеше дори да поведе в резултата в 29-та минута, когато Коке стреля опасно с глава, но топката рикошира в защитник на Порто и излезе в корнер.

Порто поведе в 31-та минута, когато Рикардо Куарешма центрира в наказателното поле на Севиля, където Мангала засече топката с глава и я прати във вратата на Бето.

Домакините бяха много близо до това да вкарат втори гол в 39-та минута, когато Куарешма отправи опасен далечен удар по посока на вратата на Севиля, но Бето демонстрира добър рефлекс и спаси.

Порто продължи да напада и в 45-та минута след удар на Дефур топката срещна гредата.

В добавеното време на първата част Варела стреля с глава, но Бето спаси.

Футболистите на Порто имаха надмощие и през второто полувреме. В 67-та минута Джаксън Мартинес стреля от добра позиция, но в страни от вратата на Бето.

Кевин Гамейро изпусна да изравни резултата в 76-та минута. Карлос Бака шутира, Фабиано не изби добре топката и тя попадна в краката на Гамейро, който отблизо бе длъжен да вкара, но стреля в страни от левия стълб на вратата на Порто.

Порто завърши мача с човек по-малко, след като Фернандо бе изгонен за втори жълт картон в 85-та минута.

В добавеното време на мача Рикардо Куарешма стреля от фаул, а топката срещна левия стълб на вратата на Бето.

Така Порто взе аванс от един гол срещу Севиля преди реванша, който е през следващата седмица на 10-и април на „Санчес Писхуан“.