Христо Стоичков заедно със своя Селта загубиха при гостуването си на Реал Сосиедад с 1:3 и по този начин отборът от Виго почти сигурно от следващата година ще се подвизава в Сегунда дивисион. Гостите поведоха в 19-та минута, когато Густаво Лопес вкара гол директно от корнер. Дарко Ковачевич изравни в самото начало на второто полувреме, а след това последваха две нови попадения дело на Савио и Лопес Рекарте. С тази победа баските запазиха своите шансове за спасение.

Хетафе разби с 5:1 като гост финалистът от турнира за Купата на УЕФА Еспаньол. Моха откри резултата за каталунците в 4-та минута. Столичани обаче бързо обърнаха резултата. Първо Каскеро изравни в 8-та, а в 42-та Морал направи резултата 2:1. През втората част последваха нови три попадения във вратата на домакините дело на Пулидо, Гуиса и Морал.

Леванте загуби с 1:4 от Осасуна. Домакините останаха с човек по-малко още в 5-та минута, след като Молина бе изгонен. Солдадо направи хеттрик, след като се разписа в 18-та, 32-та и 64-та минута, а едно попадение добави Гарсия.

Депортиво Ла Коруня загуби с 1:2 от Севиля, които временно оглавиха класирането преди мачовете на преките й конкуренти Реал М и Барселона. Домакините поведоха с гол на Диас в 72-та минута, но Ренато и Кануте донесоха важните три точки за андалусийци.

Виляреал се наложи с 2:1 над Расинг Сантандер. Головете за победителите отбелязаха Такинарди и Кани, а почетното попадение за гостите реализира Мело.