Атлетик Билбао се добра до равенство 2:2 в домакинството си на Гранада от 15-ия кръг на Ла Лига. Срещата предложи доста вълнения, а домакините на "Сан Мамес" имаха и доза късмет, за да стигнат до точката с помощта на автогол.

Баските първи взеха преднина в мача. В 10-ата минута Икер Муниаин се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на съперника, отне и подаде за Раул Гарсия, който засече във вратата за 1:0.

Гранада обаче успя да направи пълен обрат. Първо в 25-ата минута Дарвин Мачис напредна на скорост в наказателното поле и с удар по земя порази вратата за 1:1. След това в 34-ата минута гостите организираха контраатака, Мачис подаде в пеналта, където кълбото рикошира в двама играчи на домакините, за да се озове в Хорхе Молина, който отблизо вкара за 1:2.

През втората част Атлетик потърси изравняването и успя. В 76-ата минута Луиш Машимиано действа неразчетено и в опит да пресече едно подаване прати топката в собствената си врата за 2:2.

Дълбоко в добавеното време домакините останаха в намален състав, след като Иниго Мартинес получи червен картон след намеса на системата ВАР.

Така мачът завърши без победител, като Атлетик се намира на 8-ото място с 20 точки. Гранада пък заема 16-ата позиция с 12 спечелени точки.