Френският нападател на Ливърпул, който играе под наем в Рекреативо, Флорен Синама-Понгол е изпълнен с желание да се докаже срещу Барселона през уикенда и смята, че ако „каталунците” играят с трима в защита Рекреативо има шанс за нещо повече от почетна загуба.

„Гледах мача срещу Ливърпул и „мърсисайдци” пресираха прекрасно”, коментира французина представянето на червените. „Реал Мадрид направиха същото в Ел Класико. Ако играем така можем дори да спечелим.”

Рекреативо, които са новаци в Примера Дивисион този сезон правят фурор, като заемат седмото място в класирането и се борят за място, даващо им шанс да играят за Купата на УЕФА и Синама-Понгол смята, че комбинация от подкрепа на публиката и силна игра би им дала предимство.

„Ще им е много трудно да спечелят на нашия стадион, защото нашите фенове ще направят страхотна атмосфера”, продължи нападателят. „Истина е, че са изключително труден съперник, но при една агресивна и съсредоточена игра на нашия тим можем да се поздравим с победа.”

Играчът се контузи при победата срещу Атлетико, когато се представи много силно и на практика сам спечели мача. Това го поставя под въпрос за мача с шампиона, но той се надява все пак да се включи в игра.

„Искам да играя в този мач”, каза той. „Също така искам и да отбележа, защото имам голове срещу Атлетико, Валенсия и Реал и само на Барса не съм вкарвал”, подхвърли шеговито Понгол.