Помощник треньорът на Барселона Йохан Неескенс замести своя сънародник Франк Рийкард на пресконференцията в Глазгоу след победата на Барселона с 3:2 срещу Селтик на стадион „Паркхед” в първа среща от осминафиналния сблъсък между двата тима. Рийкард е наказан да не води отбора в един мач.

„Много съм доволен от усилията на играчите. Започнахме много добре, но тогава напълно изненадващо Селтик успя да ни вкара гол. Това показва, колко опасни могат да са те. Трябваше да покажем нашата сила, за да преодолеем този шок, и за наша най-голяма радост това ни се удаде много бързо. Отговорихме на домакините по най-подходящия начин,” заяви Неескенс.

„Мисля, че контролирахме мача през всичките 90 минути. След резултатите на Селтик в Шампионската лига беше ясно, че ще ни бъде трудно. Губехме на почивката с 1:2, но бях сигурен, че можем да отбележим поне още един гол. Много сме щастливи от резултата, който постигнахме срещу този силен съперник. Нашата философия е да атакуваме. Няма значение срещу кого играем, ние излизаме винаги с трима нападатели. Мисля, че това оказа своето влияние и срещу Селтик,” добави помощник треньорът на „каталунците” Йохан Неескенс.