Нападателят на Зенит Санкт Петербург и бразилския  национален отбор Хълк публикува снимка в една от социалните  мрежи как яде банан. С това нападателят изрази подкрепа за съотборника си в националния отбор на Бразилия Дани Алвеш.

Защитникът беше обиден на расистка основа снощи. От трибуните полетя банан по него по време  на мача от Примера дивисион между Виляреал и Барселона (2:3).

На това Алвеш реагира хладнокръвно и оригинално, като вместо да  се засегне, взе плода, изяде част от него, след което  невъзмутимо изпълни ъглов удар.

"За моя брат", написа Хълк под снимката. По повод инцидента се изказа и съотборникът на Алвеш в  Барселона и бразилския национален - Неймар, който публикува подобен фотос, на който яде банан в компанията на малкия си син.

"Всички хора са равни. Позорно е в 2014 година да има  расизъм", написа Неймар в социалните мрежи. Самият Алвеш обясни, че приема случката с чувство за хумор.

"Не искам да правя голяма драма от този случай. Приемам го с чувство за хумор. Какъв е смисълът да се оплаквам. Всъщност  бананът ми даде енергия и така помогнах на Барса да спечели  мача", каза Дани Алвеш.