Мануел Пелегрини може да се окаже новият постоянен наставник на Валенсия. За тази възможност разкри агентът на специалиста Хесус Мартинес.

Чилиецът ще остане без отбор след края на сезона. Преди дни той обяви своето напускане, което съвпадна с обявлението на клуба за идването на Хосеп Гуардиола.

Бившият наставник на Виляреал, Реал Мадрид и Малага попада сред списъка с кандидати, над който умува спортният директор на „лос че“ Хесус Гарсия Питарч. Смяната на настоящия треньор Гари Невил изглежда неизбежна, тъй като назначеният до края на сезона Гари Невил дотук не осигурява търсените резултати.

„Мануел може да изслуша оферти, но не е задължително те да бъдат от Манчестър Юнайтед или Челси. Той ще чуе и анализира предложенията, после ще решава. Засега няма оферта на масата“, коментира Хесус Мартинес.

„Той прекара пет или шест години на 40 километра от Валенсия, когато водеше Виляреал. Той живя в града, опита от атмосферата му и тя му хареса. Въпреки това Висшата лига на Англия си остава най-вълнуващото първенство за Мануел. Той прекара чудесни години и е луд по футбола в Англия“, добави Пелегрини.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS