Поривът в представянето на Атлетик Билбао в последните седмици срещна малка пречка. Тя секна серията от победи на "лъвовете", но те продължават да не познават поражението от началото на декември насам. 

Баските гостуваха на затъналия в проблеми Виляреал и битката завърши наравно 1:1. Те откриха резултата след автогол на Хауме Коста в началото на мача, но не успяха да запишат трета поредна победа заради изравнителното попадение на Карл Токо Екамби в заключителната четвърт на битката. 

Атлетик започна мача много по-активно и беше близо до откриването на резултата още в 6-та минута. Тогава Ибай Перес Гомес засече едно центриране в наказателното поле, но ударът му срещна дясната греда и резултатът остана непроменен. 

Но в 18-та минута баските откриха. Тогава след едно центриране на Иниго Кордоба от десния фланг Хауме Коста засече топката в собствената си мрежа, въпреки че не беше притесняван от играч на гостите в близост - 1:0 за тях. 

До почивката "лъвовете" бяха близо и до втори гол, но Икер Муниаин и Ибай Перес Гомес не можаха да се разпишат. Херард Морено пък изпусна един от редките шансове за "жълтата подводница" за попадение през първата част. 

След почивката домакините имаха повече шансове, но Висенте Ибора и Карл Токо Екамби не можаха да се разпишат. Баските пък имаха своите шансове да решат всичко чрез Иняки Уилямс и Ибай, но пак не намериха целта. 

Така се стигна до 71-та минута, когато Алфонсо Педраса центрира от десния фланг успоредни на голлинията, топката мина през двама играчи, преди да бъде засечена от Екамби в мрежата в далечния ѝ ъгъл за 1:1. Реферът прегледа ситуацията с ВАР и след три минути посочи центъра. 

Малко преди края именно системата ВАР лиши Атлетик от победата, след като гол на Юри Берчиче беше отменен заради засада. Така в крайна сметка повече попадения не паднаха и мачът приключи без краен победител в него. 

С този актив "лъвовете" събраха 23 точки за 13-та позиция в класирането и са на осем точки от зона Европа, но само на четири над опасната такава. Виляреал остава под чертата със своите 18 точки и продължава да има сериозни проблеми през сезона.