Собственикът на Валенсия Питър Лим ще развърже кесията, ако отборът успее да си осигури участие в квалификациите на Шампионска лига.

Милиардерът е готов да извади много сериозна сума за трансфери, които ще бъдат осъществени през лятото. Лим е готов да обърка сметките на основните играчи на трансферния пазар.

Бизнесменът вече е провел разговор със спортно-техническия щаб на Валенсия и по специално със старши треньора Нуно Еспирито Санто относно плана за следващия сезон.

Основната цел на Питър Лим е да задържи в отбора Дани Парехо и Николас Отаменди, към които има сериозен интерес от няколко английски клуба.

Все пак във Валенсия са спокойни, защото в освобождаващите клаузи в договорите на двамата футболисти са записани солидни суми. В случая с Отаменди, който иска да привлече аржентинския защитник ще трябва да брои близо 50 милиона евро.

Според информациите основната трансферна цел на Валенсия е крилото на Барселона Педро Родригес. Сингапурският милиардер е готов да извади 30 милиона евро за испанския национал.

Освен това Валенсия ще се опита да привлече поне още двама силни футболисти, като това зависи от бъдещето на Николас Отаменди, Дани Парехо и Алваро Негредо.