Сингапурският милиардер Питър Лим е на път да изостави проекта, който започна във Валенсия. Бизнесменът е изключително разочарован от постигнатите резултати до този момент.

Валенсия е на прага да отпадне в груповата фаза на Шампионската лига и да продължи участието си в Лига Европа, което със сигурност много ще разочарова Лим.

Според испанските издания изключително решаващи за бъдещето на клуба са предстоящите два мача на Валенсия срещу Барселона в Примера дивисион и срещу Олимпик Лион в Шампионската лига.

Ако Валенсия се провали в тези две срещи, е много вероятно Питър Лим да ограничи финансовите потоци към клуба и да преориентира интересите си.

Освен това сингапурецът не е впечатлен и от представянето на отбора в испанското първенство, където Валенсия се намира на седмо място и изостава на пет точки от третия Реал Мадрид. Амбициите на Питър Лим бяха „прилепите“ да разчупят оформилото се трио – Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид в челото на Примера дивисион през последните години. До този момент обаче Валенсия не може да отговори на очакванията на милиардера.