Полузащитникът на Виляреал Робер Пирес, на когото през изминалата седмица му се роди син, предупреждава, че жълтите подводници не бива да се мислят за възможността да излязат на върха в Примера дивисион, а да играя мач за мач.

Виляреал е на второ място в класирането, като изостава на една точка от водача Реал Мадрид и води с три пред Барселона и Валенсия.
„Възможността да излезем на първото място не бива да ни обсебва” – каза бившия халф на Арсенал – „Ние знаехме, че ако Реал не спечели срещу Майорка, тогава можехме да се изкачим на върха.”

„Това е нещо, за което Виляреал не трябва да се тревожи. За да бъдеш водач в класирането, трябва да спечелиш всичките си домакински мачове, а ние пропуснахме да направим това срещу Реал Мадрид.”

„Ние все още сме зад Реал и продължаваме да се борим. Ние трябва да видим, на какво сме способни. Щастливи сме, защото продължаваме добрия ни ход и всичко се развива добре за нас. Тази седмица беше добра за мен, роди ми се син и след това спечелихме”, заяви Робер Пирес.