"Не играх толкова, колкото ми се искаше, но престоят ми в Манчестър Юнайтед бе за мен като висше образование", заяви играчът на Барселона Жерар Пике.

"Научих много по време на престоя си в Юнайтед. Беше хубаво чувство да делиш съблекалнята с играчи като Пол "Скоулс, Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Гигс и други. Знам, че много хора казват за това, че съм се провалил във Висшата лига, но бях в сянката на велики играчи. През 2008-а година в Шампионска лига изиграх три мача и отбелязах два гола. Винаги ще бъда благодарен на сър Алекс, който ми беше като втори баща и за това, че ми позволи да премина в Барселона. Той искаше да остана и да се боря за мястото си в отбора, но от друга страна разбра какво означава Барса за мен", припомни си Пике, който коментира и предстоящия финал в Шампионска лига срещу Ювентус.

"Спокоен съм. Имам доста големи мачове зад гърба си и не правя особена разлика. Рутината ми ще помогне. Как минават последните ни дни? Ядене, спане и приятни разговори със съотборниците. Преди всеки един мач се успокоявам със слушане на музика, преди да пристигнем до стадиона. В съблекалнята също слушаме музика, но тогава някой от бразилските ми съотборници влиза в ролята на диджей. Обичам музика от 80-те, много е приятна. Но в съблекалнята слушаме по-оживени песни. Когато сме на терена вече сме фокусирани върху мача на 100%. Винаги сме напълно спокойни", добави Пике. /БГНЕС