Защитникът на Барселона Жерар Пике поздрави чрез социалната мрежа Facebook нейния основател Марк Зукърбърг и неговата съпруга за раждането на първото им дете.

Освен това, футболистът, както и неговата половинка Шакира, са се впечатлили и от действията на милиардера, който дари 99 процента от акциите си за благотворителност.

Зукърбърг и съпругата му Присила Чан посочват, че ще дарят акциите на стойност 45 милиарда долара, за да направят света по-щастлив и здравословен за дъщеря им и за всички деца.

Двойката планира да насочи средствата си към Chan Zuckerberg Initiative. Първоначално организацията ще се фокусира върху образователни и здравни инциативи.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Зукърбърг и Чан, които се срещат преди 12 години, обявиха през юли, че очакват раждането на момиченце. Детето е първородното им. Преди това три бременности на Чан завършваха със спонтанен аборт.

„Скъпи Марк и Пресила, Ние като родители изпращаме нашите най-искрени поздравления за появата на Макс на света. Тя е щастливка, че има родители с такава всеотдайност и почтеност“, написа Жерар Пике.

„Имате желанието да направите света по-добро място, отколкото сте го намерили и да убедите всички да ви помогнат, образованието е една от точките, показващи, че успехът може да има мултиплициращ ефект. Вашите действия помагат на всеки в частност и на цялото човечество да върви напред. Благодарение на вашата щедрост много хора ще имат възможността да развият своя потенциал, който са притежавали, но е чакал да бъде открит. С нетърпение очаквам да се срешна с Чан Зукърбърг. С любов Жерар Пике и Шакира“, написа още футболистът на Барселона.

 

Dear Mark and Priscilla,From parents to parents, our most heartfelt congratulations on welcoming Max to the world. She...

Публикувахте от Gerard Piqué в 2 декември 2015 г.