Защитникът на Барселона Жерар Пике се подигра откровено със своя съотборник и капитан на каталунския тим Карлес Пуйол, който бе представител на клуба на тържествената церемония по тегленето на жребия за Шампионската лига.

Пуйол се яви на сцената,облечен в шорти и футболна фланелка с яркожълт цвят, а Пике определи костюма му като "неповторим".

По време на церемонията, капитанът на европейския шампион изнесе на трибуните купата и обясни на водещия, че е прибрал в гардероба всички свои костюми и е решил да облече този, на който има емблемата на Барселона.

Коментирайки "костюма" на Пуйол, Пике на страницата си в Туитър направи няколко иронични забележки, отбелязвайки, че съотборникът му се е явил "елегантен, безупречен и неповторим".

Пике публикува и снимка на Пуйол от церемонията. Известно е, че двамата са добри приятели и опитният капитан на Барса едва ли ще се разсърди от коментарите на Пике.

Каталунците се паднаха в група с Милан, БАТЕ и Виктория Пилзен. Днес в Монако ще се състои мача за Суперкупата на УЕФА между Барселона и победителяв Лига Европа Порто. Пике няма да излезе на терена зарази травма.