Защитникът на Барселона Жерар Пике бе принуден в интервю направено от неговия бивш съотборник Рио Фърдинанд за британския канал „BT Sports“ да сравни Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„И двамата са невероятни, това са двамата най-добрите футболисти, може би двамата най-добри в историята на футбола. Меси притежава уникален талант и е неподражаем. Има невероятна скорост с топката в крака и никой не може да му открадне топката. Кристиано Роналдо е друг тип нападател. Той е атлетичен и притежава огромна сила. Той е много завършен – играе перфектно с глава, много е добър един на един, а също така изпълнява по перфектен начин фаулове. Аз винаги казвам, че Меси просто не е човек, докато Кристиано Роналдо е най-добрият сред хората“, коментира Пике.

„Сигурен съм, че Пеп ще триумфира в Манчестър Сити, но няма да повтори успехите си от Барселона. Това е нещо неповторимо“, добави защитникът на Барселона.

„Британският футбол не е лесен, но съм сигурен, че Гуардиола ще постигне много големи успехи. Ходът на Манчестър Сити е много силен“, каза още Жерар Пике.