Футболистът на Барселона Жерар Пике бе изключително афектиран след поражението от Атлетик Билбао заради слабото съдийство на арбитъра Фернандес Борбалан.

„Има чиста дузпа срещу Неймар. Срещу мен също има дузпа. Знаем обаче как се правят нещата", сподели защитникът.

„Искаме да играем футбол, не хазарт, към което подтикват такива съдийски решения. Всички гледахме Реал - Севиля. Надяваме се съдиите да повишат своето равнище", добави футболистът на каталунците.

„Съперникът се представи много добре, а ние можеше да вкараме още. Бяхме близо до изравняването, но не се получи. Интригата е жива и очакваме да продължим напред. Целта този сезон отново е да спечелим всичко", каза Пике.

В същото време съдийският анализатор на „Marca“ Оливер Андухар бе изключително критичен към своя колега и го критикува за двете неотсъдени дузпи.

Най-голямата грешка на рефера беше в добавеното време на първата част, когато Чаби Етчейта спъна Неймар в наказателното поле, но сигнал не последва. Въпреки бурните протести на "синьо-червените" футболисти съдията не посочи бялата точка и сбърка.

Още в 19-та минута вратарят Горка Ираисос закъсня и удари Жерар Пике. Защитникът вече беше стрелял с глава и насочил топката в аут, а стражът го атакува непозволено.