Защитникът на Барселона Жерар Пике се превърна в защитник на бившия си съотборник Златан Ибрахимович и нападателя на Милан Марио Балотели като заяви, че те не са лоши момчета, каквито често биват представяни от медиите.

Според каталунеца, въпреки проблемите, които двамата са имали извън терена, медиите са създали техните негативни образи, а всъщност те са добри момчета.

„Знам, че Ибрахимович и Балотели са добри момчета и е забавно да си говориш или да играеш с тях“, заяви той пред „Sky Sport 24”.

“Медиите често създават характери, които не съществуват. Когато Ибра бе тук в Барселона, той доказа, че е добър човек и играч за подражание.“

„Разбира се, отношението между играча и треньора винаги бе сложно. Футболистите искат да играят по всяко време и когато желанието им не е изпълнено, се появяват проблеми.“

„Не знам, какво стана между Ибрахимович и Гуардиола, но смятам, че Златан сега е щастие в ПСЖ, а такъв ще бъде и Гуардиола в Германия. Съдбата те закарва там, където заслужаваш да бъдеш и двамата са във велики клубове и на висотата на своя талант“, допълни Пике.