Атлетико Мадрид победи с 4:1 Хетафе при гостуването си от 34-тия кръг на Примера дивисион. Българинът Мартин Петров игра 90 минути и записа асистенция за второто попадение на Маниш. Резултатът бе открит още в първата минута, когато Фернандо Торес стреля от границата на наказателното поле на домакините и не остави никакви шансове за стража Абондансиери.

В 17-та минута Петров изведе Маниш в наказателното поле на Хетафе и португалецът удвои преднината на „дюшекчиите”. Морал намали в 58-та минута, но последваха нови две попадения за гостите дело на Торес в 64-та и Гайети от дузпа в 87-та. В началото на второто полувреме Мартин получи жълт картон.

Осасуна загуби с 1:4 от Виляреал. „Жълтата подводница” не остави никакви шансове на своя съперник и поведе още в шестата минута чрез Пирес. Домакините се добраха до изравнително попадение дело на Валдо в 16-та минута. През вторите 45 минути гостите владееха инициативата и се добраха до трите точки, след като уругвайският нападател Диего Форлан оформи своя хеттрик за около половин час. Той бе точен в 64-та, 86-та и 89-та минута.